26/04/19 - Actiekrant Europese manifestatie

Op 26 april willen de Europese vakbonden opnieuw een appél doen op onze vertegenwoordigers op Europees niveau: maak komaf met sociale dumping, bestrijd fiscale fraude en belastingontwijking en maak werk van een ecologische en democratische transitie. Geef Europa terug aan de mensen.

 

Vanuit Oost-Vlaanderen willen we de betoging (die plaatsvindt in het hart van de Europese wijk in Brussel) versterken met minstens 300 militanten en leden.

Enkele praktische modaliteiten:

  • Inschrijven gebeurt voor 24/4 via www.acvwerkt.be.
  • We betalen treinticket en lunchvergoeding terug. Wie loonverlies heeft omwille van deelname aan de betoging heeft recht op een stakersvergoeding na indienen van een stakerskaart.
  • Deelnemers die opstappen in Gent Sint-Pieters, Oudenaarde, Aalst, Dendermonde of Sint-Niklaas krijgen ter plaatse hun lunchvergoeding en treinticket. De vertrekuren per station staan vermeld op www.acvwerkt.be.
  • Deelnemers die opstappen in een ander station dienen hun treinticket met vermelding van naam en rijksregisternummer in bij de centrale of verbond. Zij krijgen dan lunchvergoeding en treinticket terugbetaald.