Coronavirus

Tijdelijke werkloosheid: aanvraag, opvolging en uitbetaling

 

 

Uitbetaling tijdelijke werkloosheid 

  • Heb je een aanvraag voor tijdelijke werkloosheid ingediend? Als je werkgever de juiste gegevens heeft overgemaakt en je dossier daarmee volledig is, vragen we je een beetje geduld. De uitbetaling van je uitkering is op komst.
    De grote hoeveelheid dossiers maakt dat niet iedereen op 1 april kon worden uitbetaald. We blijven verder uitbetalen tot eind volgende week.  Als je uitkering betaald wordt, krijgt je van ons een sms of e-mail. Je kan je dossier bovendien opvolgen via Mijn ACV
  • Je hebt geen uitkering ontvangen op 10 april? Je werkgever heeft waarschijnlijk de aangifte sociaal risico (ASR) nog niet ingediend bij de overheid. Wij kunnen pas de opdracht tot uitbetaling overmaken aan je financiële instelling als dit in orde is gebracht door je werkgever.

Lees hier verder ook de meest gestelde vragen en antwoorden over tijdelijke werkloosheid.

Ik doe mijn aanvraag tijdelijke werkloosheid liever niet online.  Welke stappen moet ik volgen?

Voor een snelle behandeling van je dossier, vragen we je de aanvraag tijdelijke werkloosheid online via het formulier te doen.  Lukt dat niet, download zelf het formulier en bezorg het aan ons.  Volg hierbij onderstaande stappen en instructies:

1. Download het Formulier C3.2. Werknemer-corona in pdf of word.

2. Vul het formulier in en handteken het.  Is het niet gehandtekend, dan geef je impliciet een volmacht aan het ACV om je dossier verder op te volgen

3. Bezorg het formulier op digitale wijze aan ons via corona.demande-aanvraag@acv-csc.be.

  • Belangrijk: gebruik dit mailadres enkel voor het versturen van het formulier.  Heb je vragen? Stel ze via ons online contactformulier.
  • Gebruik volgende onderwerpregel: Naam + rijksregisternummer + postcode (bijvoorbeeld : Jan Pieters – 660318-254-12 – 8820)

Lukt het je niet om je aanvraag per mail te verzenden?

  • Volg stap 1-3 en deponeer het ingevulde en ondertekende formulier in een ACV-brievenbus

  • Kan je het document niet uitprinten, neem dan zo snel mogelijk telefonisch contact op via het ACV-contactenter van je regio

Vroeg je reeds tijdelijke werkloosheid aan volgens de oude procedure, geen zorgen:  ook jouw dossier wordt overgemaakt aan de RVA.  Doe geen nieuwe aanvraag!

 

 

 

 

 

Meer actuele info :

https://www.hetacv.be/actualiteit/campagnes/coronavirus-op-het-werk/tij…