Helpdesk

Algemeen

Wanneer je de tekst niet ziet maar enkel een venster, herlaad dan de pagina. Doe dit door nogmaals op de link te klikken ( het inladen van viewer kan immers soms op zich laten wachten)

 

Kan je het pdf-,word-, of exceldocument niet zien or openen en blijft de kader wit? Kies dan in je browser voor “vernieuwen”. (symbool: )

De interface heeft soms iets langer nodig om geladen te worden. In sommige gevallen kan je zelf 2 tot 3maal “vernieuwen” kiezen. U kan ook kiezen om de link eronder te openen.

In dat geval moet je minstens beschikken over de viewerfunctie van het programma waarin het document is opgemaakt of de viewerfunctie van google gebruiken.

Wij gebruiken de “online Google viewer”.

De “Google viewer online” werkt traag, hou hier rekening mee. Het grote voordeel is wel dat alle operatingssystemen compatibel zijn; Op die manier kunnen alle documenten getoond worden door de uploader en gelezen worden door de downloader De eindgebruiker moet dus geen ander programma installeren.

Faq’s

Heb ik steeds de recente berichten wanneer in inlog op www.acv-groot-lochristi.be?

  • Ja de laatste berichten vind U eerst.

uitzondering : Wanneer een artikel werd bijgewerkt wordt met recente info, dan zal het ook eerst verschijnen. (ook al ligt de gebeurtenis reeds ver achter ons)

Waar vind ik de openingsuren?

  • Klik op het icoon openingsuren en je belandt op de website van ACV-Oost-Vlaanderen op het tabblad openingsuren. Hier vind je alle openingsuren onderverdeeld per regio

 

Hoe vind ik mijn weg in het Foto-album?

 

  • Per activiteit worden de foto’s onderverdeeld. (er wordt nog verder aan de lay-out gewerkt)